Πανικόβλητη η Δημοτική Αρχή Μοράντ απειλεί τους δημοσιογράφους! Πολιτική θύελλα από την επίθεση στον Τύπο (video)

Δημοσιεύτηκε: 22/10/2018 - 18:35

Ο Αντιδήμαρχος Μίγκος απειλεί με νομικά μέσα τους δημοσιογράφους (!) που απλώς έκαναν την πολιτική τους εκτίμηση μετά τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για το πρόσφατο επεισόδιο που είχε με τον πρώτο σε ψήφους Δημοτικό Σύμβουλο Διονύση Μάλλιαρη, μέσα στο γραφείο του Δημάρχου Ναμπίλ Μοράντ.

 

 

Όπως βλέπετε από την ανάρτηση που έκανε ο Αντιδήμαρχος Μίγκος σε σελίδα του Face Book, εγκαλεί τους δημοσιογράφους για την εκτίμησή τους, ότι υπήρξε διόγκωση του τσακωμού του με τον κ. Μάλλιαρη και μάλιστα επιφυλάσσεται «όλων των νόμιμων δικαιωμάτων του»!
Δηλαδή με λίγα λόγια ο Αντιδήμαρχος Μίγκος, δεν επιτρέπει στον Τύπο να προβαίνει σε πολιτικά συμπεράσματα, τα οποία προφανώς δεν τον βρίσκουν σύμφωνο!

Κι όμως: Από τα όσα ακούστηκαν στην επίμαχη Συνεδρίαση, η εντύπωση που σχηματίστηκε και όχι μόνο σε δημοσιογράφους αλλά και σε πολίτες που παρακολουθούσαν τη Συνεδρίαση, ήταν ότι υπήρξε διόγκωση του επεισοδίου, ενδεχομένως για πολιτικούς σκοπούς.
Άλλωστε Δημοτική Σύμβουλος της πλειοψηφίας ήταν εκείνη που με παρέμβασή της στη Συνεδρίαση υποστήριξε ότι η σοβαρότητα των τραυμάτων που επικαλείται ο Αντιδήμαρχος θα έπρεπε να ήταν σε κάποια αντιστοιχία με την ιατρική έκθεση που ο ίδιος παρουσίασε στο Σώμα.
Επρόκειτο για την κα Αλεξάνδρα Αλτούνη, η οποία εξελέγη με την ίδια Παράταξη του Αντιδημάρχου Μίγκου και πλέον είναι ανεξάρτητη.

 

Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΝ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟ- ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO
 
Όμως την καλύτερη απάντηση στον Αντιδήμαρχο Μίγκο, δίνει η ίδια η εξιστόρηση του Δημάρχου του για το επεισόδιο!
Ο απερχόμενος Δήμαρχος Ναμπίλ Μοράντ, μιλώντας στο Σώμα, δεν έκανε λόγο ούτε για μπουνιές, ούτε για ράμματα, ούτε για άλλου είδους τραμπουκισμούς, επιβεβαιώνοντας την  δημοσιογραφική εκτίμηση περί διόγκωσης του περιστατικού.

Και το πιο σημαντικό: Την ώρα που μιλούσε ο κ. Μοράντ, προκλήθηκε από τον ίδιο το γιο του κ. Μάλλαρη, τον Πρωταθλητή Ευρώπης στην πυγμαχία Δημήτρη Μάλλιαρη, να πει δημόσια εάν ο πατέρας του έριξε μπουνιά στον Αντιδήμαρχό του.
Παρά το γεγονός, ότι όπως θα ακούσετε από το videο ο κ. Μοράντ ερωτάται δημόσια δύο φορές, ο απερχόμενος Δήμαρχος ούε επιβεβαιώνει το γεγονός, ούτε καν το σχολιάζει.

Γιατί άραγε;
Εάν λοιπόν πράγματι είχε λάβει τέτοια έκταση το επεισόδιο, γιατί ο κ. Μοράντ δεν το είπε στο Δημοτικό Συμβούλιο και με τον πλέον επίσημο και ξεκάθαρο τρόπο, ώστε να καταγραφεί στα πρακτικά και να το ακούσουν οι πολίτες που παρίσταντο;

-Γιατί ο κ. Μοράντ δεν είπε ούτε λέξη για ανάλογης έκτασης επεισόδιο;

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί, ότι την ίδια ώρα που μιλούσε ο κ. Μοράντ, τον διέψευσε επίσης δημοσίως και ο ίδιος ο κ. Μάλλιαρης.

 

Ο ΤΥΠΟΣ ΟΥΤΕ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙΤΑΙ ΟΥΤΕ ΧΕΙΡΑΓΩΓΕΙΤΑΙ

Συστήνουμε λοιπόν σε όλους τους δημόσιους αξιωματούχους, να είναι περισσότερο προσεκτικοί  απέναντι στον Τύπο, ο οποίος σε καμία περίπτωση ούτε τρομοκρατείται, ούτε χειραγωγείται.  
Στο συγκεκριμένο θέμα, ήταν αναφαίρετο δικαίωμα των δημοσιογράφων να βγάλουν το πολιτικό τους συμπέρασμα. Το οποίο συμπέρασμα ενίσχυσαν με την δημόσια τοποθέτησή τους στο Δημοτικό Συμβούλιο, τόσο η Δημοτική Σύμβουλος κα Αλτούνη, όσο και ο ίδιος ο απερχόμενος Δήμαρχος.

Αυτό που μένει να μάθουμε είναι, εάν ο Αντιδήμαρχος Μίγκος λειτούργησε αυτόνομα, ή κατόπιν συνενόησης με τον απερχόμενο Δήμαρχο σε σχέση με την δημόσια ανάρτησή του.

Ωστόσο παραμένουμε πάντοτε στη διάθεση του Αντιδημάρχου Μίγκου και κάθε άλλου Δημοτικού Συμβούλου, ώστε να φιλοξενήσουμε χωρίς παρεμβάσεις και λογοκρισία τις απόψεις τους για το θέμα, όπως ακριβώς επιτάσσει το δημοσιογραφικό μας καθήκον. Ελπίζουμε να υπάρξει απάντηση...

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΗ ΜΑΛΛΙΑΡΗ